De huid goed reinigen

De huid goed reinigen is een belangrijk onderdeel van goede huidverzorging. Gebruik bij voorkeur een milde vloeibare cleanser die weinig of niet schuimt en met water is af te spoelen. Milde producten zijn parfumvrij, bevatten geen alcohol, mint of andere irriterende stoffen voor de gevoelige of droge huid.

Na het reinigen mag de huid niet te droog of trekkerig aanvoelen. Als een vette huid na het reinigen trekkerig aanvoelt wordt er door de cleanser te veel huidvet verwijderd. De tegenreactie is dat de huid dan meer talg gaat produceren en dus vetter wordt. Na het reinigen mag de huid ook niet vet aanvoelen, de huid is dan niet goed schoon waardoor er vuil achter blijft en opstapelt. De poriën raken zo verstopt waardoor puistjes en huidirritaties het gevolg zijn.

Een goede cleanser en huidverzorging voorkomt een gevoelige huid of verstopte poriën en geeft minder kans op acne of ontstekingen. Te veel vuil en restanten make up op de huid kunnen zorgen voor de vorming van vrije radicalen welke de huid ouder maken. Een andere belangrijke reden om de huid goed te reinigen en make up goed te verwijderen, is het feit dat de werkzame stoffen van huidverzorging, toner, serum of moisturiser beter zullen doordringen in een schone huid.

Een cleanser hoeft geen actieve werkstoffen (zoals anti oxidanten welke de vrije radicalen bestrijden te bevatten) omdat deze direct weer van de huid worden gespoeld en anders tijdens het reinigen van het gezicht de ogen kunnen irriteren. Gebruik altijd een wateroplosbare cleanser, die u na het reinigen er ook weer afspoelt met water. Cleansers die u met een watje gebruikt of reinigingsdoekjes laten resten achter op de huid, die de huid kunnen verstoppen en huidproblemen kunnen veroorzaken.

Goed reinigen is een belangrijk onderdeel van een goede huidverzorging en bij gebruik van make up. Kies voor een milde vloeibare cleanser die weinig of niet schuimt en met water is af te spoelen. Milde huidverzorging sproducten zijn parfumvrij, bevatten geen alcohol, mint of andere irriterende stoffen.

Bekijk hier de zachte cleanser van Zilverberg Cosmetics

Meer weten over de beste verzorging of behandeling voor uw huid? Tijdens een gratis en vrijblijvend consult vertellen we u er graag meer over!

Reacties zijn gesloten.