Chemische peeling of TCA peeling

Een TCA peeling is een chemisch samengestelde peelings; het is een samentstelling van Tri Chloor Azijn zuur en chloor. Deze peeling dringt dieper in de huid waardoor de huid sterk gepeeld wordt en zelfs iets gaat vervellen (afhankelijk van de sterkte). Door de diepe en intensieve peeling in deze behandeling perfect bij huidveroudering, acne, acnelittekens, pigmentvlekjes enz.

TCA behandeling
De behandeling begint net als elke andere behandeling van het gezicht met een goede reiniging. Nadat de huid gereinigd is wordt de peeling met een watje op de huid aangebracht. Als de TCA peeling is aangebracht voel je de huid direct warm worden en prikkelen. Zodra de huid begint te frosten (wit wordt), wordt de peeling direct met koud water verwijderd en geneutraliseerd. De behandeling wordt afgesloten met een verkoelende en hydraterende gel.

Na een TCA peeling
Het is de bedoeling dat de hoornlaag (de bovenste huidlaag) binnen een paar dagen sterk gaat Ā schilferen en de huid zich vernieuwd. Het kan de eerste dagen een beetje schrikken zijn omdat de huid droog en trekkerig aanvoelt, donkerder van kleur wordt en gaat vervellen. Na het vervellen is er direct een gladdere en egalere huid zichtbaar. Omdat de nieuwe huid de eerste weken nog gevoelig is voor zonnestralen, moet je de huid dagelijks goed insmeren met een sunblock om te voorkomen dat er pigmentvlekjes ontstaan.

In de huid
Een TCA peeling verjongd niet alleen aan de buitenkant maar ook binnen de huid wordt een verjongingsproces in gang gezet. Door de intensieve peeling krijgen het bindweefsel het signaal om extra nieuw collageen, elastine en hyaluronzuur aan te maken, deze stoffen zijn belangrijk omdat ze onze huid stevigheid en elasticiteit geven.

Voordelen TCA peeling
Het resultaat is een gezonde huid er jonger en frisser uitziet.Het is een prachtige behandeling om de huid op te frissen en te vernieuwen. Voor mensen die een zware periode van stress en vermoeidheid hebben gehad wat zijn sporen heeft nagelaten op de huid of voor mensen met een rokershuid is deze behandeling aan te raden.

Het nadeel is de vervelling van de huid waardoor deze behandeling (ivm werk of sociale verplichtingen) niet voor iedereen ideaal is.

Meer weten over de TCA peeling of andere peelings en uw huid? Tijdens een gratis en vrijblijvend consult vertellen we u er graag meer over!

Reacties zijn gesloten.