Verzorging droge en vochtarme huid

Is er een verschil tussen een droge en een vochtarme huid?
Beiden hebben te maken met water en de huid maar toch zijn er grote verschillen tussen de droge en de vochtarme huid. Het ene huidtype heeft vochtinbrengende producten nodig terwijl het andere huidtype vochtvasthoudende producten nodig heeft.

Het verschil tussen ‘hydraterende’ en ‘vochtinbrengende’ producten is hoe ze werken. Producten die de huid hydrateren, verhogen het watergehalte van uw huid door vocht van binnenuit op te trekken. Terwijl vochtinbrengende producten helpen voorkomen dat water ontsnapt door verdamping door een barrière te creëren of de natuurlijke barrière van uw huid te versterken.

Hoe weten we of onze huid hydraterende of vochtinbrengende producten nodig heeft? Het komt erop neer dat je huid olie of water mist.

Droge huid – het huidtype, een droge huid, is een huid die onvoldoende talg heeft of olie mist, maar niet noodzakelijkerwijs voldoende vocht mist.
Vochtarme huid – is een huid die onvoldoende water heeft en gedurende de dag kan veranderen. Een uitgedroogde huid kan worden gezien als droog, ruw, schilferig en jeukend.
Droge en uitgedroogde huid – helaas komt dit maar al te vaak voor dat mensen een droge en uitgedroogde huid hebben. Deze huid heeft dus zowel vet als vocht nodig.

Wat is de oplossing voor je droge huid?
De buitenste laag van de huid, het stratum corneum, beperkt het waterverlies van het lichaam naar de omgeving. Er zijn echter momenten waarop de lucht droog is en onze huid te droog en uitgedroogd wordt. We moeten de natuurlijke barrière van onze huid beschermen om de voordelen voor onze huid te maximaliseren.

Op olie gebaseerde serums, zoals het Lipid Serum van Zilverberg Cosmetics, helpen uw droge huidtype om een ​​sterke huidbarrière te behouden die vocht in uw huid trekt.

Crèmes op waterbasis, zoals onze 24 hour creme, geven je huid het broodnodige vocht en sluiten het in.

Huidverzorgingsroutine voor de vochtarme huid
Reinig uw gezicht tweemaal daags met Creamy cleanser voor een schoon gezicht zonder uw natuurlijke oliën te verwijderen
Herstel de huidbarrière met ons Collagen Serum of het Lipid Serum om je huid aan te vullen, te herstellen en te voeden voor een frissere, jonger uitziende huid die je beter beschermt tegen de elementen. Een of twee keer per dag aanbrengen.
Houd vocht vast met onze Brightening cream voor een zacht, glad gevoel op uw huid. Je huid blijft langer beschermd met onze dikke en romige vochtinbrengende crème die snel door je huid wordt opgenomen. Tweemaal daags aanbrengen.

Meer weten over de beste behandeling of verzorging voor uw huid? We vertellen er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult.


Geef een reactie