Aromatherapie huidverzorging

Tot nu toe kozen we er bewust voor om geen producten met etherische oliën of andere geurstoffen voor onze behandelingen te gebruiken. Essentiële oliën zijn namelijk niet geschikt iedere huid, op sommige huiden kunnen ze irriterend of allergeen zijn en dat is een risico wat we bij All About Beauty echt niet willen lopen. Gelukkig is er nu een veilige Essential Oil Mix ontwikkeld met de voordelen van essentiële oliën die een positief effect hebben op de gezondheid van de huid.

Wat zijn etherische oliën?
Etherische oliën worden ‘essentieel’ genoemd omdat ze de ‘essentie’ van de geur van de bloem of het fruit of het deel van de plant dat de geur heeft bevatten. De geur zit in de chemicaliën. Planten hebben de capaciteit om zeer complexe chemicaliën te maken, die ze gebruiken om bestuivers aan te trekken, roofdieren te verwijderen en virussen, bacteriën en schimmels te doden. Veel plantenziekten worden veroorzaakt door virussen. Sommige van die chemicaliën activeren ons reukvermogen.

De zeer vluchtige moleculen in deze oliën bereiken de reukbollen in onze neus en geven ons veel plezier. Etherische oliën worden gewonnen uit verschillende planten en bevatten de vluchtige chemicaliën die kunnen worden verdampt door waterstoom. De hoge prijs van sommige etherische oliën is te wijten aan de zeer lage opbrengst, d.w.z. dat veel kilo plantaardig materiaal moet worden behandeld om slechts een paar druppels etherische olie te krijgen.

Wat maakt de Essential Oil Mix speciaal?
De etherische oliemix is ​​een mix van 13 essentiële oliën waarvan bekend is dat ze antibacteriële, ontstekingsremmende, antiseptische en antivirale eigenschappen hebben, gebaseerd op onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. Het beste van alles is dat deze etherische oliemelange lekker ruikt. Het heeft een schone, frisse geur met citrus-ondertoon die aangenaam en niet overweldigend is. Hier volgt een overzicht van de componenten:

Peperinabladolie – Antivirale werking tegen herpes simplex type 1 (HSV-1), en tegen bacteriën en schimmels.
Lemon Eucalyptus Leaf Oil – Pijnstillend, antibacterieel, ontstekingsremmend, antiseptisch en antiviraal.
Lavendelextract en etherische olie – Naast de heerlijke geur heeft lavendel een antiseptische, antibacteriële en pijnstillende werking.
Rozemarijnbladolie – Rozemarijn bevat een aantal fytochemicaliën, waaronder kamfer.
Lemon Peel Oil – Deze ‘apotheek in een schil’ bevat ontstekingsremmende, antibacteriële eigenschappen.
Nederlandse lavendelbloemolie – Ontstekingsremmend, antibacterieel.
Kruidnagelolie – Antimicrobiële, antioxiderende, schimmelwerende en antivirale activiteit, ontstekingsremmende, cytotoxische, insectenwerende en verdovende eigenschappen.
Turkse kruidnagelolie – verdovend en antimicrobieel.
Mirte Leaf Oil – Antiseptische eigenschappen.
Marjoleinbladolie – voedend.
Oregano-bladolie – Antibacterieel, ontstekingsremmend, antioxidant.
Citroengrasolie – Antiseptisch, adstringerend.
Common Sage Leaf Oil – Hydraterende en conditionerende werking.

Meer weten over onze behandelingen en producten om de huid thuis te verzorgen? Tijdens een gratis en vrijblijvend consult vertellen we er graag meer over.Geef een reactie