Hoe acne het beste bestrijden

Acne is een veel voorkomende zorg, waar bijna iedereen op een bepaald moment in zijn leven mee te maken heeft. In het verleden hebben we acne, de onderliggende oorzaken en enkele verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij de behandeling al onder de loep genomen.

In dit blog kijken we naar de beste ingrediënten om acne te bestrijden en naar de ingrediënten die je de maan beloven, maar die misschien meer kwaad dan goed doen voor je huid.

Je zult je huid heb je voor de rest van je leven, dus je moet er goed voor zorgen. Onthoud dat het doel van je huid is om het lichaam tegen invloeden van buitenaf te beschermen. Omdat je huid langer mee moet dan vandaag is het zaak om voorzichtig te zijn bij het kopen van een anti-acneproduct.

Acne is zowel ongemakkelijk als ontsierend is voor de huid en het kan het zelfbeeld aantasten. Acne is vervelend tijdens de pubertijd maar ook middelbare leeftijd.

Daarom weten de commerciële bedrijven die acnebehandelingen en producten maken dat je liever gister dan vandaag van je acne afkomt. Ze zullen proberen je de snelle en gemakkelijke weg te verkopen. Ze zullen je niets vertellen over de schade die je aan je huid en dus je toekomstige zelf toebrengt. Dus wees bewust wat je op je huid smeert!

Dus, wat zou het doel moeten zijn? In wezen zou het doel moeten zijn om acne onder controle te houden zonder uw huid te beschadigen of voortijdig te verouderen. En toch zijn veel ingrediënten die gebruikt worden voor de snelle aanpak, ingrediënten die op den duur de acne zullen verergeren en de huid voortijdig verouderen.

Ingrediënten om te vermijden:

Benzoylperoxide – Veel populaire en vertrouwde merken gebruiken benzoylperoxide omdat het de bacteriën snel doodt, maar het doodt helaas ook je eigen huidcellen, waardoor schade aan het DNA van de huid kan ontstaan. Bovendien kan benzoylperoxide roodheid, irritatie en droge plekken veroorzaken. Dit zijn allemaal dingen waar we zo hard aan werken om te vermijden!

Ethanol – Dit is gewoon een andere woord voor alcohol. Veel acneproducten bevatten ethanol, dat is het ingrediënt waardoor je eerst een verfrissend en daarna brandende gevoel krijgt wanneer je het op je gezicht aanbrengt. Ethanol reinigt de huid met oplosmiddelen die bacteriën verwijderen terwijl de huid uitdroogd en natuurlijke vetten in de huid verwijderd worden terwijl deze essentieel zijn voor het behoud van de huidbarrière. Gedenatureerde ethanol is goedkoper voor de fabrikant, maar bevat een verscheidenheid aan chemicaliën die allergeen kunnen zijn.

Tea Tree Oil – Tea tree olie zal zeker bacteriën doden, maar het is ook allergeen en kan leiden tot hyperpigmentatie. Alleen omdat het natuurlijk is, betekent niet noodzakelijk dat het ook goed voor je is!

Ingrediënten die goed zijn bij acne

Ons belangrijkste doel is om acne onder controle te houden zonder de huid te beschadigen. Dat is de essentie van gezondheid! Als je naar onze acneproducten kijkt, zul je zien dat verschillende actieve stoffen goed samenwerken, gebruikt in concentraties die effectief zijn, maar niet irriterend.

Nobiletin – Acne is een bacterie en moet zich dus ergens mee voeden. Nobilitin remt de synthese van triglyceriden, het soort vetten waarmee de acnebacteriën zich voeden. Nobilitin heeft ook een antibacteriële en fungistatische werking.

Epigallocatechinegallaat uit groene thee (EGCG) – EGCG vermindert de talgafscheiding en onderdrukt de groei van acnebacteriën die zich ermee voeden. Het remt ook de 5-alpha-reductase-activiteit en helpt de poriën open te houden, waardoor de vorming van comedonen wordt voorkomen. EGCG is een geweldige actieve stof die ook antioxiderende activiteit bevat, evenals bacteriële biofilms verstoort waardoor bactericiden bacteriële cellen kunnen bereiken en doden.

Granulysin – Dit is een speciale actieve stof die is ontwikkeld om de onzuivere huid aan te pakken. Het is een lid van lysosomale eiwitten en het helpt de bacteriën, Propionibacterium acnes, op afstand te houden door gaten in het doelcelmembraan te creëren.

Meer weten over de beste producten en behandelingen voor uw huid? We vertellen u er graag mee over tijdens een gratis en vrijblijvend consult.

En er zijn nog meer actieve stoffen die goed zijn voor uw huid!

Fucoidan, wilde yam en niacinamide hebben ontstekingsremmende eigenschappen.
Wild Yam Diosgenin kan ook helpen de hormonale micro-omgeving te stabiliseren.
Niacinamide helpt ook de gevoeligheid van de huid te verminderen.
Salicylzuur, salicine en retinylacetaat normaliseren de keratinisatie.
Retinylacetaat (vitamine A) versnelt ook de huidvernieuwing om de poriën schoon te houden.
Extract van wilgenschors (salicine) is ook ontstekingsremmend.
Nobiletine, coleus, laos en granulysine verminderen acne-bacteriën.
Zink, nobiletine en EGCG helpen de talgafscheiding te verminderen.
Beta-Glucan van gist is een immuunresponsversterker, wat betekent dat het uw immuunsysteem traint om op uw hoede te zijn voor slechte bacteriën.
Saw palmetto, zink en EGCG werken als remmers van 5-alpha-reductase-activiteit.

Meer weten over de beste behandeling of verzorging voor uw huid? We vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult.


Geef een reactie